Piekeren: Ik word gek van mezelf

[av_two_third first min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-gbw8c’]
[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-l43t56pf’ admin_preview_bg=”]

Ik word gek van mezelf

Elke keer neem ik me weer voor om me niet zo te laten opjutten door mijn vrienden. Maar gisteren was het weer zover, we hadden het tijdens een gezellig etentje over gezichtsverzorging.

Tijdens het gesprek raakte ik het spoor al bijster. Ik wil goed voor mezelf zorgen, maar wat heb ik nu nodig? De een gaf aan BB, de ander CC en de derde een voedende crème. Het gesprek werd steeds gepassioneerder en feller. Ik hou me maar afzijdig en glimlach en knik hier en daar wat.

Voor ik naar bed ga Google ik nog snel wat BB, CC en een voedende crème dan precies inhouden. Ik merk dat ik na 1,5 uur scrollen en lezen nog niet weet wat nu mijn juiste keuze is en voel me een domme gans.

In bed word ik overspoelt door gedachten. Ik snap er ook niks van. Ze zullen me wel een domme muts vinden. Waarom moest ik dan ook zo raar glimlachen? Ik durf echt niet nog iets aan hun te vragen hierover, wat zullen ze wel niet denken. Wat als ik iets koop en het is echt het verkeerde? Wat als ik niks koop en straks helemaal verrimpeld ben, dan weten mijn vrienden ook dat ik er niks van gebakken heb.

Het grootste gedeelte van de nacht lig ik wakker en besluit Bianca een mailtje te sturen voor een gesprek. De vorige keer kon zij me ook weer dat setje in de juiste richting geven.

Samen kijken we naar mijn overtuigingen, mijn normen en mijn waarden. Ook stelt ze heel vaak de vraag: Is dat echt zo? Ze leert me een stapje weg te zetten van mijn hoofd vol gedachten. Ook geeft ze me een paar heerlijke ademhalingsoefeningen mee voor als ik weer eens piekerend in mijn bed beland.

Ik herken mijn gedachten nu sneller en kan dan beter kijken wat deze gedachten zeggen. Klopt het wat ze zeggen en wat voel ik daarbij in mijn lijf? Zo weet ik nu dat ik vaak verkramping in mijn keel voel en dat dat vaak betekend dat ik me niet uit durf te spreken. Het geeft me rust deze “tools” te hebben.
[/av_textblock]
[/av_two_third]

[av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-9kess’]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-l43uav1k’ admin_preview_bg=”]

Herken jij je in dit verhaal of loop je ergens anders tegen aan?

Plan een gratis kennismaking in of stuur me een mailtje.
[/av_textblock]

[av_image src=’https://usercontent.one/wp/www.holistischcoachbianca.nl/wp-content/uploads/2022/06/Gedachten-storm-300×300.png’ attachment=’853′ attachment_size=’medium’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” title_attr=” alt_attr=” lazy_loading=’disabled’ id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-l43v1fkh’ admin_preview_bg=”]
Gedachtenstorm
[/av_image]

[/av_one_third]

Deze website gebruikt cookies. Als je deze site verder gebruikt accepteer je ons gebruik van cookies.