Genegenheid: Was mijn kindertijd wel zo fijn?

[av_two_third first min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-wc9gm’]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-qdss6′ admin_preview_bg=”]

Was mijn kindertijd wel zo fijn?

Ik kwam bij Bianca, omdat het gewoon even niet lekker liep. Ik voelde me onbestendig. En wat dat dan was? Ik had alles voor elkaar: lieve man, leuke kinderen van 9 en 11 jaar, mooi en ruim huis, naar mijn zin op het werk.

Ook qua vriendinnen, sport en voeding had ik niet te klagen. En toch sliep ik minder goed, voelde me soms echt compleet oververmoeid en begon alles steeds meer als een verplichting te ervaren.

Tijdens ons eerste gesprek hebben we een overzicht van mijn leven gemaakt met hoogte en diepte punten. Door dit op een rijtje te zetten merkte ik dat ik dingen ging benoemen die ik nog niet eerder had benoemd, over vroeger. Maar niks ernstigs vond ik, ik had een jeugd gehad waar het me aan niks ontbrak. Voedsel, kleding, speelgoed en een warm bed. Tijdens ons volgende sessies zijn we toch beter gaan kijken of er wel aan alle voorwaarden voor een goede jeugd werd voldaan. Steeds kwam het thema knuffelen en echte aandacht naar boven.

Door hier verder mee aan de slag te gaan zag ik de patronen die ik meegekregen had van huis uit en wat ik daarin miste. De regel “als de volwassenen aan het praten zijn, dan houden de kinderen hun mond” was misschien wel de meest pijnlijke en confronterende.

Gelukkig kon ik bij Bianca sessies bijboeken na ons traject en zo zijn we een periode aan de slag gegaan met situaties die zich voordeden en wat ik daarin deed, vond en voelde. Dit gaf heel veel inzicht. Ook hebben we een soort familie opstelling gedaan, daardoor zag ik dat mijn gemis aan genegenheid verder terug ging. Ik zag de patronen die mijn moeder zich had aangeleerd door haar opvoeding. Dit zorgde dat ik de boosheid die in eerste instantie heel heftig naar voren kwam een plek kreeg. De oneerlijkheid viel weg.

Ik heb geleerd hoe ik mezelf de genegenheid kan bieden en weet nu dat ik hierom kan vragen. Dat is niet raar, vaak vindt mijn man het juist fijn als ik het aangeef. Dan weet hij wat er van hem verwacht wordt. Ook heb ik mezelf aangeleerd de kinderen meer te knuffelen en echte aandacht te geven. Vinden ze niet altijd leuk, maar dan doe ik het subtiel of gewoon even een kus op de wang als ze lekker aan hun huiswerk zitten.

Van te voren had ik niet kunnen denken dat mijn onbestendigheid deze richting op ging. Wat een mooi kado heb ik mezelf gegeven door dit traject te volgen.
[/av_textblock]

[/av_two_third][av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ custom_margin=” margin=’0px’ mobile_breaking=” border=” border_color=” radius=’0px’ padding=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ highlight=” highlight_size=” animation=” link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” mobile_display=” id=” custom_class=” aria_label=” av_uid=’av-n10se’]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-ejt4u’ admin_preview_bg=”]

Herken jij je in dit verhaal of loop je ergens anders tegen aan?

Plan een gratis kennismaking in of stuur me een mailtje.
[/av_textblock]

[av_image src=’https://usercontent.one/wp/www.holistischcoachbianca.nl/wp-content/uploads/2022/06/Genegenheid-300×300.png’ attachment=’948′ attachment_size=’medium’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” title_attr=” alt_attr=” lazy_loading=’disabled’ id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-9leam’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[/av_one_third]

Deze website gebruikt cookies. Als je deze site verder gebruikt accepteer je ons gebruik van cookies.