Balans: Als ik maar hard genoeg mijn best doe, dan komt het goed

Als ik maar goed genoeg mijn best doe, dan komt het goed

Achteraf gezien denderde ik maar door en door. Ik had het ene nog niet afgesloten of begon het andere al weer. Continue op zoek naar dat wat er nog ontbrak aan mijn leven, aan wie ik ben.

Elke keer hoefde er maar een klein dingetje bijgeschaafd:

  • Minder koolhydraten eten en ik zou meer energie hebben. Dan zou alles op zijn pootjes terecht komen.
  • Meer sporten, maar dan wel op kracht, conditie en balans. Dan zou ik meer energie krijgen en zou alles op zijn pootjes terecht komen.
  • Meer ontspannen, gewoon elke dag mediteren. 15 minuten en niet minder, dan zou ik meer energie krijgen en zou alles op zijn pootjes terecht komen.
  • Minder Netlixen, dan hield ik tijd over voor een studie. Dat zou me meer energie geven en dan….

Toen ik bij Bianca terecht kwam had ik zoveel ideeën over wat ik allemaal nog even moest doen. Bianca leerde me als eerste eens achterom te kijken naar wat ik allemaal al had bereikt. Daarna zijn we op zoek gegaan naar de balans die mij past, omdat ik goed ben zoals ik nu ben. Want hoe je het ook draait of keert, ik ben goed zoals ik nu ben. Dat was best een enorme hobbel om te accepteren.

Nu weet ik dat al wil ik heel veel, ik geduld mag hebben met mezelf. Wat liever zijn voor mezelf. Kleine stapjes en bewust zijn van dat wat ik al bereik. Dit in plaats van al naar het volgende te kijken wat er nog aan me schort. Ik ervaar meer rust en energie, terwijl ik nog net zoveel doe en bedenk.

Herken jij je in dit verhaal of loop je ergens anders tegen aan?

Plan een gratis kennismaking in of stuur me een mailtje.

Deze website gebruikt cookies. Als je deze site verder gebruikt accepteer je ons gebruik van cookies.