Ontspanning en warmte

im·mu·ni·tei(de; v; meervoud: immuniteiten)

1(medisch) onvatbaarheid voor ziekte of vergif

Immuun zijn zou voor mij een andere uitleg gekregen hebben dan de van Dale dat doet.

Zelf zou ik eerder denken aan immuun zijn voor nare energie of mensen in een pest humeur. Immuniteit, als je niet getikt mag worden, omdat je voeten van de grond zijn….

Op een simpele manier kan je toch ook aan de immuniteit werken die je minder vatbaar maakt voor ziekte. Gif laat ik even buiten beschouwing, want daar heb ik echt geen kaas van gegeten. Tenzij je dit omdenkt naar stress, roken of alcohol.

Wandelen

Waarschijnlijk weet je dat ik dol ben op wandelen en dit is zo’n goed middel om je immuniteit een boost te geven. Het helpt je negatieve gedachten wat lichter maken, laat je lekker bewegen, geeft je contact met jezelf en de natuur om je heen. Onlangs las ik een blog waarin 25 positieve eigenschappen stonden van wandelen….Ik zal eens kijken of ik die nog kan vinden en met jullie delen.

Wil je deze maand in beweging komen, maar weet je nog niet zo goed hoe. Ik help je graag door samen te wandelen. Laat mij je stok achter de deur zijn, om jezelf in beweging te zetten.

Voeding

Naast wandelen kan je veel met je eten doen, om wat vitamines en vezels binnen te krijgen die je goed kunnen beschermen tegen ziektekiemen.

Mindset

Daarnaast is je mindset ook een instrument voor het versterken van je immuniteit. Laatst had ik met een vriendinnetje er over dat we waarschijnlijk nog maar een fractie weten van wat onze gedachten en onze hersenen allemaal kunnen regelen. Maar inmiddels is er genoeg onderzoek geweest dat aantoont dat meditaties (in welke vorm dan ook) goed zijn voor je lichaam. De rust en balans die je hiermee terugvindt laat je lichaam zich sterker maken tegen indringende ziektekiemen.

Dus deze maand in het teken van tips en adviezen voor je immuniteit, want ook al lijkt het buiten nu al geheel voorjaar: Maart roert zijn staart!

Laat zeker wat van je horen als je tips of feedback hebt via info@holistischcoach.nl of app naar 06-41399557